Фън шуй за двойка с елементи Земя-Метал. Научете какъв декор може да поддържа връзката ви силна и балансирана- част 2

Фън шуй за двойка с елементи Земя-Метал. Научете какъв декор може да поддържа връзката ви силна и балансирана- част 2

В първата част на статията ви показахме 2 елемента със земна енергия, които можете да използвате в интериора за подсилване на земното влияние. Следват още 3

1. Стенна боя в цветове на земните елементи

2. Теракота дифузери или свещници

3. Глинени фигурки, саксии

Вторият полезен съвет:

Избягвайте декориране с разрушителните елементи

Точно както има специфични фън шуй елементи, които е добре да внесете в нечий дом, за да живеете по-хармонично в него, има и елементи по фън шуй, които трябва да избягвате.

Във вашия случай елементът, който трябва да избягвате в декорацията на дома (в силни пропорции), е елементът Вода. Тъй като при взаимодействието на петте фън шуй елемента водният елемент отслабва както земните, така и металните елементи. Най-добре е да го внесете разумно в домашния си декор.

Такива например са синия и черния цвят, разнообразни водни елементи с течащи фигурки, огледала и многобройни декоративни елементи в сини и черни цветове – сини стени, сини възглавници, килими, завеси и т.н.

Също така е разумно да избягвате силно присъствие на елемента Огън в декора на вашия дом, тъй като огънят стопява метала в разрушителния цикъл на фън шуй елементите. Например като червени стени, лампи, свещници, възглавници и т.н.

Първоначално всичко това може да звучи сложно, но когато човек подхожда към фън шуй изкуството стъпка по стъпка всичко става доста разбираемо и осезателно удовлетворяващо, и със сигурност си заслужава положените усилия.

към част 1