Как да декорираме домът си в съвременен стил - част 1

Как да декорираме домът си в съвременен стил - част 1

 

Какво е съвременният стил?

Съвременният стил на декориране се определя от простотата, финната изтънченост, използването на определени текстури и деликатните линии. Този стил акцентира по-скоро върху пространството отколкото върху предметите.

Нещата, които са модерни и актуални са елементите на съвремения стил. Фокусирайки се върху цветовете, пространството и формите, той придава едно много приятно, елегантно и свежо усещане.

Но, за да се постигнем облика на съвремения стил у дома е важно да се придържаме към някои основни правила, които ще ви покажем в няколко поредни статии.

1. Използване на цветовете:

Неутралните цветове като черно, бяло и сиво са основните цветове, които се използват от съвременния интериор. Палитрата в интериора обаче може да включва и много ярки цветове, които изпъкват на фона на неутралните.

Така например със стени, боядисани в някой неутрал, получаваме прекрасен фон за смели, цветни и ярки аксесоари. Ако стените и прозорците са боядисани в пастели, облицовките трябва да са неутрални. А, ако стената е с ярък, смел цвят, навсякъде другаде трябва да се използват неутрални.

По-долу ви представяме няколко страхотни идеи, които могат да ви вдъхновят за вашите лични проекти:

 

 

Следва:

2. Линии и пространство в съвременния интериорен стил.

3. Мебели.

4. Други елементи, характерни за съвременния стил.